Presentation

 

SWEET DESIRES KENNEL

Jag hade en vän som hade en Papillon när jag var barn, redan då blev jag förälskad. Min önskan var att när jag skulle kunna skaffa mig en hund, då skulle det bli en Papillon.

En gång Papillon, alltid Papillon!

Jag heter Christina Konstantinidou men kallas för Chris Konsta. Jag är född i Sverige och uppväxt i Stockholm. Jag flyttade med mina föräldrar till Grekland när jag var 16 år gammal. Innan jag flyttade 1996, skaffade jag mig min första Papillon tik från Katrineholm. Samma år köpte även min kusin en Papillon hane från Stockholm som jag använde till min första kull i Grekland den 1997, då det blev en tikvalp som jag behöll. Då hade jag två Papillon tikar som gav mycket glädje i mitt liv. De var av de första Papillon som fanns i Grekland då.

 

Sen mötte jag min make som jag fortfarande är gift med och fick två underbara barn.

När båda mina tikar lämnade mig vid 15 och 14 års ålder blev jag mycket ledsen. Då skaffade jag en spets, men saknade fortfarande en Papillon i mitt liv.

Min dröm var att flytta tillbaka till Sverige och skaffa mig Papillon igen. Man brukar säga en gång Papillon, alltid Papillon.

I januari 2012 flyttade  jag och min familj tillbaka till Sverige. Det tog ett år innan jag kom i kontakt med Bitte Skog (Pappilove's kennel) och jag köpte min underbara Pappilove's Quiggley som jag kallar för Micke...min Micke mus som blev även vår maskot med tiden.

Då började min dröm gå i uppfyllelse. Jag blev så himla glad att jag fick en Papillon i mitt liv igen. Efter ett år skaffade jag mig Mickes halvbrorsa Pappilove's Smiling Smilax "Marley".

Mitt intresse för Papillon blev ännu starkare och jag började med utställningar, det var så roligt att kunna träffa många människor med samma kärlek som jag hade för Papillon. Samma år kom Lindatorps Tiburtius "Toddy" av Geine Edenius (Lindatorps kennel)  in i mitt liv. Honom tränade jag för utställningar. Det gick jättebra med honom och när han blev 2 år gammal blev han Svensk Utställning Champion.

Samma dag min Toddy fick sitt SE UCH titel blev han pappa till fem underbara valpar i Norge. En dag jag aldrig kommer glömma.

Min Kellika's Mighty Mythos föddes den dag hos Sylvia Van Zuiden (Kellika's kennel) som är efter min Toddy. Efter ytterligare 2 år skaffade jag mig äntligen två Papillon tikar, en från Pappilove`s och en från Lindatorps kennel. Dessa två kommer jag starta min uppfödning med.

De är två underbara tikar...Nelly (Pappilove's Zparkle) och Betty (Lindatorps Nice And Sweet Nathalia)!!! 

Den 18-07-16 fick jag min kennelnamnsintyg "Sweet Desires" från SKK som har blivit godkänt av FCI.

Den 21 Novembern 2019 föddes min första kull i Sverige efter min underbara Betty. Det blev tre underbara hanar som jag kallade De Tre Musketörerna direkt när de föddes och eftersom rasens urspungsland är Frakrike/Belgien fick de namnet Sieur Athos, Sieur Porthos och Sieur Aramis efter de tre musketörerna!!!!

Det tre Musketörerna när de fyllde 8 veckor tog vi denna bild med alla tillsammans!!!

Vi bor i Spånga/Stockholm i ett två våningshus med egen liten gård. Där vi bor har vi nära till skog som vi kan ta långa härliga promenader och hundarna får springa lösa i våra stora hundgård.

Alla hundar är våra familjemedlemmar och valparna växer upp med oss och få otroligt mycket omsorg och kärlek! De växer upp med barn och miljötränas från första början.

Målet är att kunna föda upp sunda och friska individer som följer alla rasstandard.

Här bor vi!!!

Våra lilla gård som vi kan slappna av.

När det är sommar och varmt kommer poolen fram för hundarna!!!

En sommarkväll där hundarna slappnar av efter promenaden!!!

Promenad in i skogen med gänget!!!

Toddy spanar från altanen!!!

Nelly är en så glad tjej!!!

Killarna springer!!!

Marley njuter utsikten!!!

Far och son!!!

Gänget ute på promenad!!!

Killarna på promenad!!!

Några söta rumpor!!!

Snabba Papillon!!!

Toddy och Mythos 

Betty och Nelly när de var valpar!!!

Micke mus!!!

SE UCH Lindatorps Tiburtius "Toddy"

Promenad med tjejerna Betty och Nelly!!!

Micke och Jag badar i Medelhavet i Grekland när vi åkte för semester!!!

Våra hundar är familjemedlemmar och när vi åker för semester, följer de med oss och njuter. Här badar Marley och Jag i Medelhavet i Grekland!!!

Vi får många fjärilar varje sommar på våra fjärilsbuskarna vi har runt hela vårt hus!!!

Några fjärilar på våran fjärilsbuske!!!

Har en jättefin tavla med min Toddy gjord av konstnären Catarina Vizsla!!!

Mina två stamtikar Nelly och Betty...konstnär: Catarina Vizsla

Daizy och Suzie som är alltid i mitt hjärta!!

Dagen jag fick hem min första Papillon...Suzie...Februari 1996!!

Min första kull 1997...min Daizy föddes!!!

Min första utställning i Grekland 1998 med mina två tjejer och min make!!!

Så var min artikel i Härliga Hund!!

HÄRLIGA HUND Månadensras
” Förälskade mig redan som barn”
Chris Konsta ville lära sig mer om rasen och hamnade i ringen.

Jag hade en vän som hade en Papillon när jag var barn, redan då blev jag förälskad. Min önskan var att när jag skulle kunna skaffa mig en hund, då skulle det bli en Papillon.

Mitt första kull tog jag med denna Papillon jag skaffade mig 1996. Det blev en tikvalp som jag behöll, de blev 14 och 15 år.

Sen kom min spets i mitt liv men fattades fortfarande en papillon...tills jag skaffade mig min Micke, sen kom Mickes halvbror Marley, Toddy och Toddys son Mythos. Idag har jag sex papillon och en spets.

På stora bilden poserar en av mina tikar, Nelly.

Hon är snart två år gammal. Hon älskar att vara med på allt och gillar att hälsa på alla människor och hundar om hon får tillåtelse av matte. Hon tycker också att det är jätteroligt med utställningar.

Betty, på bilden tillsammans med mig, är ungefär en månad yngre än Nelly och nyfiken på allt och alla. Även hon gillar att hälsa på alla och delta på utställningar. Hon älskar att gå promenader i skogen med matte och resten av gänget.

Dessa två tjejer träffades redan som valpar och äls-kade varandra från dag ett. De leker mycket med varandra och har roligt! De växte upp tillsammans som syskon. När jag skaffade mig min första papillon 1996, anade jag inte att mitt intresse för utställningar skulle komma efter över 15 år!

Jag bestämde mig för att börja med utställningar de senaste fem åren. Det som väckte mitt intresse för utställningar var att jag ville lära mig mer om rasstan-darden. Det är en hundsport som många faktiskt borde testa åtminstone en gång i livet. Man får många roliga stunder med hunden och man får många goda vänner runt ringen och från hela världen som har samma intresse om rasen. På det viset lär man sig mycket av varandra, både de goda och dåliga erfarenheter när det gäller rasen. Ju man lär sig ju svårare är det, men det är det som är kul i hela uppdraget...viljan att lära sig hela tiden. Man blir aldrig fullärd när det gäller hund!

 

 free web counter Counter Powered by  RedCounter
pagerank check